ONZE DOCENTEN

Al onze enthousiaste docenten zijn Rijkserkend HBO/MBO dansgediplomeerd.

Bente van der Vlier

Hoe een beweging voelt is net zo belangrijk als hoe hij eruit ziet
Geschiedenis

Geschiedenis
Bente geeft sinds 2011 les bij EDCdans in de stijlen modern en jazz. Ook maakt zij choreografieën voor het Showballet.
Bente is op jonge leeftijd begonnen met dansen bij EDC Dans. Hier heeft zij haar passie voor dans gevonden en heeft ze besloten verder te willen in de danswereld. Zodoende is zij in 2010 begonnen met het volgen van een dansopleiding aan de Utrechtse dansacademie, waarvan zij in 2013 afstudeerde. Zij vervolgende haar opleiding tot docent dans in Arnhem aan de hogeschool voor de kunsten ArtEZ waar zij in 2017 zal afstuderen. 
Sinds een paar jaar is Bente werkzaam als docent bij EDC Dans.

Algemeen

Algemeen
Bente werkt graag vanuit lichaamsbewustzijn en zoekt naar de uiterste verlenging in bewegingen. Een goede placering (houding) van het lijf staat dan ook voorop in haar lessen. Deze biedt de basis voor het toepassen van de juiste techniek die nodig is om het maximale te halen uit een beweging. Ze is een lieve, zorgzame en enthousiaste dansdocent die met veel plezier lesgeeft in verschillende dansstijlen.

Persoonlijk

Persoonlijk

“Een positieve en gezellige sfeer zijn de basis van mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich gezien en gewaardeerd voelen. Ook de ervaring van de beweging vind ik belangrijk, hoe een beweging voelt is net zo van betekenis als hoe hij eruit ziet!”

Nu

Nu
Bente is bij EDCdans verbonden aan het showballet, waar zij regelmatig choreografieën voor maakt en waarmee zij in samenwerking met de showgroep EDC2 twee jaar op rij de wedstrijd OnStage heeft gewonnen! Tevens heeft deze groep met een choreografie van haar de tweede plek behaald bij de Kunstbende 2016. Verder is ze druk bezig met haar afstudeeronderzoek waarbij ze mindfulness combineert met een moderne dansles.

Esther Nederpelt

Energie, enthousiasme en passie zijn de basis om te groeien
Geschiedenis

Geschiedenis
Esther geeft sinds 2004 les bij EDCdans in de stijlen modern en jazz.
Esther is op haar 5e jaar begonnen met dansen, volksdansen en klassiek ballet. Zij genoot daar enorm van en heeft bij EDCdans op haar 12e kennis gemaakt met jazzdans, wat ze helemaal geweldig vond. Esther is sinds 2002 als gedreven dansdocent actief in het werkveld in de stijlen modern en jazz en heeft met veel plezier lesgegeven op Fontys Dansacademie in Tilburg. Ook geeft zij (individuele) danscoaching aan dansers, dansmakers en theaterspelers, zowel amateur als professioneel en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het observeren, begeleiden en coachen van dansdocenten. 

Algemeen

Algemeen 
In zowel de lessen als de coaching sessies komen dansbeleving en danstechniek op een zeer praktisch en toepasbare manier samen, waarin het delen van de innerlijke drijfveer om te dansen de verbindingen legt. Energie, enthousiasme en passie zijn de basis om te groeien.

Persoonlijk

Persoonlijk

“Ik vind het heerlijk om het aanwezige talent in elk individu aan te spreken en te vergroten, te verdiepen en te verruimen! Met veel passie en gedrevenheid de dansvloer op is toch echt wel mijn favoriete motto.”

Nu

Nu
Naast haar lesgeven bij EDCdans werkt Esther ook op andere manieren voor onze school door het maken van muziekmixen, website-teksten en andere zaken. Ook zet zij zich in bij de organisatie van de grote voorstelling. Verder geeft zij diverse open lessen, gastlessen en workshops in binnen- en buitenland aan dansers en dansdocenten.

Lisette Karten

Mijn passie voor dans deel ik graag met mijn leerlingen
Geschiedenis

Geschiedenis
Lisette geeft sinds 2015 les bij EDCdans in de stijlen dansmix, urban, peuter en kleuterdans.
In 2012 is zij afgestudeerd aan het Rijnijssel Artiest Dans in Arnhem. Hier volgde zij gedurende vier jaar een Mbo Show opleiding voor uitvoerend danser. Tijdens de opleiding heeft zij ervaring op mogen doen op het gebied van uitvoerend danser, theater, tv en lesgeven. Daarnaast heeft zij gedanst in de Musical Alpha code, welke werd beschermd door Pia Douwes en Uwe Kruger. Lisette heeft aan verschillende projecten en tv-optredens mee mogen werken waaronder de liveshows van X-factor en als leaddanser bij Lets get married.
Na mijn opleiding startte ik als docent waarna ik in 2 jaar tijd ben omgeschoold tot docent dans. Als docent beschik ik over de nodige ervaring. Ik geef les in verschillende stijlen denk aan o.a. hiphop, jazz, modern, klassiek, show, peuter en kleuterdans. Deze lessen zijn voor leerlingen met verschillende niveaus en leeftijden.

Algemeen

Algemeen 
In de lessen van Lisette werkt zij graag met de visie dat door middel van dansplezier de leerlingen zich kunnen ontwikkelen. Door hen een juiste techniek mee te geven kunnen ze op een veilige en eigentijdse manier groeien als persoon en danser.

Persoonlijk

Persoonlijk

“De passie die ik heb voor dans deel ik graag met de leerlingen”

Nu

Nu
Momenteel werk ik naast EDCdans ook bij dansschool NLDance in Vleuten en Idance in Nunspeet. Daarnaast geef ik met veel plezier workshops bij onder andere scholen, evenementen en kinderfeestjes. 

Marieke van der Ven

Toveren met haar voeten
Geschiedenis

Geschiedenis
Marieke geeft al sinds 2001 tap dansles bij EDCdans!
Sinds 1997 geeft Marieke taples, zowel bij professionele opleidingen als de dansacademie Lucia Marthas Institute of Performing Arts en de FilmActeur Academie Amsterdam, als bij regionale dansscholen als EDC Dans (al sinds 2001!) en het UCK in Utrecht. Naast het optreden is ook lesgeven een grote passie. Praktisch alles wat zij zelf leert, geeft ze direct door aan de leerlingen. 

Algemeen

Algemeen 
Marieke is van beroep rhythm-tapdanser: een danseres en muzikante die haar voeten gebruikt als percussie-instrument. Improvisatie is de basis van de rhythmtap zoals Marieke die beoefent, maar ze werkt ook met choreografieën en vaststaande ritmepatronen uit de verschillende muziekstijlen. De sfeer en groove van de muziek bepalen de ritmes en het gevoel van de tapdanser. 

Persoonlijk

Persoonlijk

“Ik ben opgeleid door Peter Kuit en Sam Weber en ontwikkel mijn eigen nieuwe stijl, wat varieert van grote sprongen tot tal van kleine vondsten binnen de fijne tapmotoriek. Ik wil toveren met mijn voeten.”

Nu

Nu
Samen met Peter Kuit vormt zij het tapduo Tafel 9. In de optredens van Tafel 9 wordt tap een middel om hun verhaal te vertellen. Ook doet zij veel solo optredens. Door de combinatie tap, muziek en spel is Marieke zowel te vinden in het theater, op festivals en op de concertpodia in binnen- en buitenland. 

Penney de Jager

Er helemaal voor gaan, dat brengt dansplezier
Geschiedenis

Geschiedenis
Penney geeft al sinds 2011 les bij EDCdans in de stijlen klassiek en showdans. Ook maakt zij choreografieën voor het Showballet.
Penney is al op haar 3e jaar begonnen met dansen jaar en het was al vrij snel duidelijk dat dansen haar grootste passie was. Zij heeft de Scapino Balletacademie in Amsterdam afgerond en was daarna aangenomen bij het Nationale Ballet en het Nederlands Danstheater. Zij koos voor het Nationale Ballet en is vanuit daar ontdekt door de televisie! In het programma Toppop van de AVRO en in de Willem Ruis Show van de KRO deed zij wekelijks optredens en maakte zij choreografieën. Zij heeft een succesvolle showgroep opgericht waarmee zij tal van choreografieën en optredens verzorgde, wat uiteindelijk is uitgegroeid tot het Hollands Showballet. Penney heeft ook haar eigen showdansschool gehad. In 2014 ontving ze de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet voor ouderen en de dans in Nederland.

Algemeen

Algemeen
Penney houdt het meeste van fusion, waarbij meerdere dansstijlen samenkomen, zichtbaar in haar lessen. Penney staat voor de kwaliteit in haar les, waarin beleving van de beweging hand in hand gaan met technische elementen van dans.  

Persoonlijk

Persoonlijk

“Wat ik altijd merk is dat als leerlingen zich helemaal inzetten en er helemaal voor gaan, het dansplezier vrij komt! Dat is een genot om te zien en dat brengt de leerlingen ook verder.”

Nu

Nu
Met het EDC1 Showballet maakt Penney veel choreografieën, waarmee ze ook een aantal jaar bij de Parade in Amsterdam een Burlesque show verzorgde. In 2016 stond Penney drie avonden in de ArenA tijdens het concert van de Toppers en reisde zij voor een televisieprogramma met bekende Nederlanders af naar Indonesië.

Valerie Luijten

Begrijpen door het te doen
Geschiedenis

Geschiedenis
Jazzballet was de eerste stijl waarin Valerie dansles kreeg en dat vond zij fantastisch. Daarna volgenden er steeds meer dansstijlen die zij ook wilde proberen zoals; Klassiek Ballet, Modern en Urban. Toen zij besefte dat dansen haar hart had veroverd kon ze niet meer stoppen en heeft zij besloten om docent te worden. Valerie heeft de Docentenopleiding aan de Utrechtse Dansacademie afgerond en zit momenteel in haar laatste jaar van Fontys, Academie voor Danseducatie, in Tilburg.

Algemeen

Algemeen
In de lessen van Valerie kun je veel dansplezier verwachten en werkt zij op een zeer prettige, warme manier met de kinderen. Communiceren vind zij belangrijk, je mag altijd laten weten wat je prettig, leuk en gezellig of juist wat je niet leuk vindt. Zo kunnen we altijd van elkaar leren.

Persoonlijk

Persoonlijk

“Er is zo’n gezegde wat ik erg mooi vind, wat ik ook in mijn lessen belangrijk vindt: Vertel het me en ik zal het vergeten; Toon het me en ik zal het onthouden; Laat me het doen en ik zal het begrijpen.”

Nu

Nu
Momenteel is Valerie druk bezig met afstuderen haar interesse gaat echt uit naar het onderwijs. Naast dansles geven mag Valerie, als ze is afgestudeerd, ook aan de slag als docent kunst op middelbare scholen. ‘Met mijn diploma op zak ligt er straks een wereld voor mij open, en eigenlijk wil ik alles proberen’.

Amanda Brouwer

Dans is passie. Geniet!
Geschiedenis

Amanda is al vanaf een jonge leeftijd volop aan het dansen. Ze heeft in 2014 versneld de MBO Dans opleiding afgerond en is hierna gaan studeren aan de Bachelor Docent Dans opleiding aan ArtEZ Dansacademie, die zij in 2018 succesvol heeft afgerond. Ook heeft zij de afgelopen 3 jaar deel uitgemaakt van een Erasmus+ onderzoek ‘Next Move’, in samenwerking met academies in  , Denemarken en Stockholm, Zweden. Choreograferen en lesgeven is waar de passie van Amanda ligt, zo heeft zij deelgenomen aan verschillende choreografische projecten en geeft ze met veel plezier verschillende lessen.

Algemeen

Tijdens het lesgeven aan verschillende doelgroepen vindt Amanda het belangrijk dat haar leerlingen het maximale uit zichzelf kunnen halen, er ruimte is voor groei en ontwikkeling, creativiteit en het genieten van dans. Een energieke les geven waarin de leerlingen worden uitgedaagd, er aandacht is voor detail en er fysiek hard gewerkt wordt is waar Amanda voor gaat.

Persoonlijk

“Ik bied mijn leerlingen graag de ruimte om zich te ontwikkelen, in een prettige leeromgeving waarin hard werken en plezier samenkomen. Dans geeft vrijheid en uiting van gevoel en creativiteit. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan bij EDC Dans en mijn passie over te brengen!”

Nu

Nu
 Vanaf het huidige seizoen in 2018 start Amanda met lesgeven bij EDC Dans. Ook geeft zij les bij andere diverse dansscholen, verzorgd workshops en neemt zij deel aan choreografische projecten.

Hazel Ofner

Geschiedenis

Geschiedenis
Na een vooropleiding aan de schakelklas van Codarts heeft Hazel HBO Docent Dans gestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2012 behaalde ze haar bachelor waarna ze de Master Kunsteducatie voltooide in 2014. Ze is een bevlogen docent met veel interesse in diverse doelgroepen, haar hart ligt met name bij moderne dans en jazz. Naast lessen op reguliere kunstencentra heeft Hazel lesgegeven aan bijzondere doelgroepen, onder andere op een dagbesteding in Baarn voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Naast haar werk als docent is ze ook een gedreven danser. Ze danste eerder in verschillende producties van Lonneke van Leth, Little Doll Dance Company en Misiconi Dance Company.

Algemeen

Algemeen
Dans geeft je de mogelijkheid om fysiek en mentaal echt in het moment te zijn. De inspanning die komt kijken bij het uitvoeren van bewegingen zorgt tegelijkertijd ook voor ontspanning van je gedachten. Iedereen heeft zijn eigen onmogelijkheden maar door de focus te verleggen naar de mogelijkheden van ieder individu creëer je nieuwe kansen. In de lessen staan dansplezier en persoonlijke ontwikkeling centraal.

Persoonlijk

Persoonlijk

Mijn dansdocentschap komt voort uit mijn liefde voor beweging. Het geeft me de mogelijkheid om mijn visie op dans te delen waarbij ontmoetingen met verschillende individuen altijd inspirerend zijn. Als danser kom je altijd barrières tegen, maar de manier waarop je over die barrières heenstapt maakt dat iedereen zijn persoonlijke ontwikkeling uniek is. Dans is er voor iedereen, iedereen zou moeten dansen!

Nu

Nu

Momenteel geeft Hazel les bij EDC dans en is ze werkzaam als freelance docent op andere plekken, waaronder Scholen in de Kunst in Amersfoort. Naast haar werk als docent is ze werkzaam als freelance danser bij Little Doll Dance Company in Rotterdam en Lonneke van Leth producties in Den Haag.

Sharona Raghoenandan

“Passie in zelfvertrouwen geeft je vleugels”

Algemeen

Geschiedenis

Sharona Raghoenandan is al 10 jaar werkzaam als professioneel danseres, choreograaf, en dansdocent. Zij is afgestudeerd aan het Albeda Dans College in Rotterdam. Daarvoor heeft zij een vooropleiding gedaan op Lucia Marthas en ontelbare danslessen en workshops. Zij heeft gedanst met verschillende artiesten, shows gechoreografeerd en met tientallen merken gewerkt. O.a. Ladies of Soul, Alain Clark, Belle Perez, KPN, X-factor, MTV EMA, Klokhuis, Eva Simons, Asics, en Coolcat.

Algemeen

Sharona vindt het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen in dans maar ook als mens in zichzelf. Performance is een groot aspect in mijn lessen. Zorgen dat je niet alleen je lijf gebruikt maar ook je gezicht en voelt wat de muziek met je doet.

De Urban lessen bestaan uit verschillende stijlen die door elkaar heen gehusseld worden. Daardoor gebruik ik ook verschillende muziekstijlen en dus ook dansstijlen in de Urban dansles.

Persoonlijk

“Wat ik belangrijk vind in mijn danslessen is dat de leerlingen zich fijn voelen om zichzelf te zijn en ik zet mij in alles eruit te halen wat erin zit. Laat je nooit door iemand vertellen dat je iets niet kan. Met zelfvertrouwen is alles mogelijk op deze grote aardbol. Spread love and shine your light!”

Nu

Tot op heden werkt zij nog steeds als freelance danseres, choreografe en dansdocent. Sharona is erachter gekomen dat fotografie ook een passie is. Daar verdiept zij zich momenteel ook in. Mocht je het leuk vinden om te weten waar zij allemaal mee bezig is, kun je haar volgen op Instagram: Ssharrr, en wat betreft fotografie Instagram: bysharphotography.

Sharona Raghoenandan

Docente

Stacey Huijbers

Dansen met heel je hart en ziel

Algemeen

Geschiedenis

Stacey is als klein meisje begonnen met jazz, ballet en hiphop. Al snel kwam ze erachter dat dans haar passie is en is ze gaan studeren aan de Utrechtse dansacademie. Hier ontdekte ze ook haar liefde voor modern. Al snel deed ze verschillende projecten.
Stacey heeft o.a. workshops gegeven en gedanst in Aruba ‘May the fierce be with you’, maar ook stage gelopen bij Hollands Dance Festival waar in ze in het stuk van Crystal Pite begeleid door het NDT danste.
Na de opleiding en projecten besloot Stacey verder te studeren. Ze is de bachelor opleiding docent dans gaan studeren op ArtEZ. Tijdens de studie heeft ze op vele dansscholen lesgegeven en ze heeft zelf nog uitvoerend gedanst bij DOX. In 2017 is Stacey afgestudeerd aan de bachelor opleiding en is ze meteen met veel plezier het werkveld ingesprongen.

Algemeen

Stacey vindt in haar lessen het belangrijkst dat er echt goed gezweet wordt. Je bent er om te leren, maar je leert het beste in haar lessen door het vaak te doen.
Naast dat er hard wordt gewerkt, vindt ze het belangrijk dat haar les ook een plek is waar je ‘thuis’ kan komen. Dansen is tenslotte ook voor je plezier en een veilige sfeer vindt ze erg belangrijk.
Naast dat dans voor Stacey uit techniek en lekker zweten bestaat is de intentie van dans het volgende waar Stacey zich op richt. Met een veilige sfeer in de les wil ze echt gaan kijken naar de emotie en hoe je dit kan vertalen naar je lichaam

Persoonlijk

Quote:

“Een veilige sfeer in de les komt bij mij op nummer 1. Als deze er is kan je echt met je hart en ziel gaan dansen.”

Nu

Bij EDC Dans is Stacey werkzaam als modern en klassieke docent. Naast EDC Dans geeft ze op meerdere locaties les rondom Utrecht waarbij ze de lessen modern, klassiek, jazz, hiphop en compositie (choreografie) geeft. Ook is Stacey zelf nog op het podium te zien! Ze danst bij Dance Connects Company in Amsterdam.

Stacey Huijbers

Docente

Martine du Floo

Samen mooie momenten verzamelen

Algemeen

Geschiedenis

Martine is dansdocent, choreograaf en beweging specialist voor mens en dier, ook voor speciale groepen. Daarnaast is zij klassiek homeopaat voor mens en dier. Veelzijdigheid is zoals je kunt lezen haar kracht!

Zij heeft diverse allround dansopleidingen afgerond, te veel om op te noemen. Haar passie lag in uitvoerend danser zijn in bijvoorbeeld musicals, tv, (mode)shows en zij heeft 18 jaar een eigen fitness/dance center geleid, van waaruit zij voor consument en docent activiteiten organiseerde en complete musicals maakte, die in theaters werden uitgevoerd. Martine heeft in deze musicals leeftijden van 4 tot 70 jaar van verschillende niveaus samengebracht in mooie shows.
De laatste twee jaar is zij docent bij Telekids Musical School geweest.

Algemeen

Martine vindt het belangrijk om de dansers in haar les met veel plezier te laten dansen en in samenwerking met de dansers de lessen tot een succes te maken. Spelenderwijs werken aan een eindproject vindt zij inspirerend en daarbij ook lichaamsbewust leren werken met techniek, conditie en het aanleren van choreografie.

Persoonlijk

“Ik vind het fijn om samen mooie momenten te verzamelen.”

Nu

Momenteel geeft Martine les bij EDC Dans en is daarbij actief met haar beroep als beweging specialist, dansdocent en klassiek homeopaat voor mens en dier.

Martine du Floo

Docente

Proeflessen?

Wil je graag advies of een proefles volgen bij verschillende lessen? Dat kan!

FOTO‘s

CONTACT EDCDANS

Hester Adriaans

Eigenaresse & Docente
Studio Zeist: Antonlaan 37-39
Studio Driebergen: Hoofdstraat 166 (bij Fitline)
+31 (0)6 - 21 80 23 49
Neem graag contact op voor meer informatie en advies met Hester Adriaans:
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Menu